Over Bio

Een fijne gezinsvakantie voor kinderen met een handicap

Het Bio Vakantieoord biedt jaarlijks 2000 gezinnen met meervoudig gehandicapte kinderen een ontspannen vakantie waar de beperking even niet leidend is. Een periode erop uitgaan is voor deze gezinnen zeer complex. Ze zijn immers altijd afhankelijk van de juiste zorg, hulpmiddelen en een aangepaste omgeving die ook nog extra kosten met zich meebrengen. Met een klein team van vaste medewerkers en de hulp van 200 enthousiaste vrijwilligers en vele donateurs, maken het Bio Vakantieoord en de Bio Manege een complete vakantie mogelijk voor gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind. Om de vakanties toegankelijk te houden, berekent de stichting slechts 50% van de werkelijke kosten door aan haar gasten. Voor de overige inkomsten is het Bio Vakantieoord afhankelijk van giften en donaties.

Volledig aangepaste voorzieningen

Het Bio Vakantieoord beschikt over 21 aangepaste bungalows, die allen zijn voorzien van de noodzakelijke hulpmiddelen. Daarnaast heeft de stichting meerdere aangepaste faciliteiten op het eigen terrein om een droomvakantie mogelijk te maken. Er is een zwembad met verstelbare bodem en tilliften, een bioscoop met een rolstoeltoegankelijke tribune, een aangepaste manege, een snoezelruimte, een belevingsbos met speeltoestellen en een bootcampparcours. In maart 2022 is Nederlands eerste volledig aangepaste gameroom voor kinderen met een beperking geopend op het Bio Vakantieoord. Het vakantiepark breidt de capaciteit deze zomer uit met 5 aangepaste glamping tenten, zodat gezinnen met een gehandicapt kind ook eens kunnen kamperen.

Onze naam representeert waar we voor staan

Beleef: Wij bieden gezinnen met een gehandicapt kind waardevolle geluksmomentjes met elkaar omdat wij geloven dat iedereen recht heeft op een heerlijke vakantie. Gezinnen gaan bij Bio een onvergetelijke tijd tegemoet.

Inspireer: Het Bio Vakantieoord is een bijzondere plek waar gezinnen met een gehandicapt kind kunnen genieten met elkaar. Elk gezin heeft een eigen verhaal. Het zijn verhalen van moed, liefde en doorzettingsvermogen, die de kracht hebben om andere mensen te inspireren.

Onbeperkt: Hoe je lichaam ook werkt, bij het Bio Vakantieoord kan iedereen onbeperkt zichzelf zijn. Elk kind telt evenveel mee. Dankzij alle aanpassingen en hulpmiddelen kan bij Bio iedereen met alle activiteiten meedoen en onbeperkt genieten.


Ga voor meer informatie naar biovakantieoord.nl